Banor & kartor

Marviksdrömmen ringlar sig som en asymmetrisk kringla längs och kring de tre långsmala Marvikarna som är belägna i en djup sprickadal i nord-sydlig riktning. Originalsträckning passerar genom tre naturreservat och ett fågelskyddsområde där det råder tillträdesförbud under perioden 1/2-15/8. Anledningen till att det råder tillträdesförbud (1/2-15/8) på Falk- och Klövberget är en förhoppning om återetablering av berguv. Tyvärr minskar denna mäktiga uggla med sina eldiga ögon i hela landet, så den som lever får se.

Marviksdrömmen original – 24 km och +900 höjdmeter
Här nedan finner ni översiktskarta samt karta över respektive loop för respektive sträckning. Originalbanan är som nämnts ovan bara möjlig att springa i sin helhet under perioden 16 augusti till 31 januari i och med att tiden ligger utanför tillträdesförbudet på Falk- och Klövberget. Enklast parkerar man vid Krampan, landtungan mellan Övre och Mellan-Marviken. Här finns flera eldplatser och vanligen ved, så på höst och vinter kan det vara mysigt att avsluta med en fika vid en sprakande brasa och på sommaren kan det vara skönt med ett bad vid beach Krampan. Här finns även toalett. Ett tips är att ladda ner GPX-filen (högerklicka eller håll fingret på länken om du laddar ner på mobilen) till klockan och/eller GPS-app typ den eminenta Topo GPS, som alltid är en bra backup när du är ute och springer/vandrar.

Marviksdrömmen alternativ sträckning – 26 km och +900 höjdmeter
Den enda skillnaden från originalsträckningen är att denna tar en sväng runt hela fågelskyddsområdet med Falk- och Klövberget där tillträdesförbud råder under perioden 1 februari och 15 augusti. En bred fin stig finns runt hela fågelskyddsområdet, se karta nedan.
GPX-fil på norra loopen med den alternativa sträckningen runt fågelskyddsområdet >> (högerklicka eller håll fingret på länken om du laddar ner på mobilen)

Marviksdrömmen Grande Finale 100 miles
För de som ger sig på en av Sveriges tuffaste men också vackraste 100 miles 2021 ser bansträckningen ut som på kartan nedan. De holy 24 som ska skriva historia benledes bussas till Järna och startar där klockan 20:00 på fredag kväll den 10 september. De springer därifrån den vackra och utmanande sträckan av Sörmlandsleden tills de kommer på Marviksdrömmen och efter att ha nått tävlingscentret i Krampan efter 42 kilometer är det dags för fem brutala varv av Marviksdrömmen. De har 36 timmar till förfogande.
GPX-fil Järna-Krampan TC >>

Krampan
Krampan är den självklara utgångspunkten för att uppleva Marviksdrömmen. Vilken loop man önskar ta först är en smaksak. Den norra loopen är längst med sina 15-16 km, vackrast och mest spektakulär med sina stigningar och obanade partier med flera utsiktspunkter. Rekommendationen är att ta den norra loopen först och ha den södra som option beroende på förhållanden och ork. Eftersom man kommer tillbaka till Krampan oavsett loop kan man fylla på med energi och eventuellt göra klädbyte eller helt enkelt ”call it a day”.
Hitta till Krampan>>