Kartor och GPX-filer

Marviksdrömmen ringlar sig som en åtta längs och kring de tre Marvikarna som är belägna i en lång djup sprickadal. Originalsträckning passerar genom tre naturreservat och ett fågelskyddsområde och är bara möjlig att springa under perioden 16 augusti och 31 januari. Anledningen till att det råder tillträdesförbud (1/2-15/8) på Falk- och Klövberget är en förhoppning om återetablering av berguv. Tyvärr minskar denna mäktiga uggla med sina brinnande ögon i hela landet, så den som lever får se.

Här nedan finner två GPX-filer med tillhörande översiktskarta för respektive sträckning. Dock kan nämnas att originalbanan modifierats en aning. Enklast parkerar man vid Krampan, landtungan mellan Övre och Mellan-Marviken. Här finns flera eldplatser och vanligen ved, så på höst och vinter kan det vara mysigt att avsluta med en fika vid en sprakande brasa och på sommaren kan det vara skönt med ett bad vid beach Krampan.

Marviksdrömmen originalsträckningen, 23 km och 870 höjdmeter
Originalbanan är bara möjlig att springa i sin helhet under perioden 16 augusti till 31 januari i och med att tiden ligger utanför tillträdesförbudet på Falk- och Klövberget. Den senaste finslipningen av banan är ej med på denna GPX, det vill säga sträckning en mycket läckrare omdragning genom Svinsjön samfällighet på södra loopen. Jämför kartan för originalsträckningen med alternativsträckning på kartan längre ner så förstår ni.
Ladda ner GPX-fil här>>

Marviksdrömmen alternativsträckningen, 25 km och 900 höjdmeter
Den enda skillnaden från originalsträckningen är att denna tar en sväng runt hela fågelskyddsområdet med Falk- och Klövberget där tillträdesförbud råder under perioden 1 februari och 15 augusti.
Ladda ner GPX-fil här>>