Tävlingsinfo

Marviksdrömmen Grande Finale går av stapeln helgen den 10-12 september 2021. Tre distanser. De som springer 100 miles bussas från Krampan till Järna fredag den 10 september med start klockan 20:00 medan de som ger sig på 30 respektive 50 miles startar i Krampan lördag den 11 september klockan 09:00. Målgång senast klockan 08:00 söndagen den 12 september 2021. Notera att ett mer detaljerat tävlings-PM kommer att förmedlas till samtliga anmälda i god tid innan race day, här presenteras övergripande tävlingsinfo.

Krampan är beläget söder om Mariefred och drygt åtta mil sydväst om Stockholm, 13 mil nordost om Norrköping respektive 14 mil ost om Örebro. För årets finalupplaga har arrangören hyrt Ladbo (Krampan Gård) som erbjuder värme, farligt mysiga rum med sängar, för en stunds vila, förtäring och vätskepåffylland, ombyte, dusch och toaletter. Där bjuds på grillat, matig energi av allehanda slag, äkta Marvikselixir och disernas efter-mål-snöret-brygd liksom äkta krämig espresso framåt småtimmarna. Tävlingscentret är således förlagt till Ladbo och där sker varvning (man passerar genom Ladbo) efter varje helvarv, dock inte efter varje enskild loop (men man givetvis göra en avstickare om man behöver något). Nytt för årets upplaga är att samtliga startar med norra loopen. Ladbo är givetvis platsen för varje deltagares dropbag.

Marviksdrömmen
Marviksdrömmen är en slinga som består av två loopar, norra och södra, som tillsammans bildar en slags asymmetrisk kringla på totalt 24 km och mer än 900 höjdmeter. Det är en stökig och krävande bana med en del branta klättringar (rep kommer att finnas på några platser). Under ”Banor & kartor” hittar du kartor och GPX-filer. Kartorna på södra respektive norra loopen visar vilka sträckor som kommer vara snitslade respektive de som redan är markerade i orange (Sörmlandsleden) och blått (Marviksleden och Fornborgsslingan). Man behöver således vara hyfsat uppmärksam i dagsljus medan Marviksdrömmen i mörker är en barnlek, även för de hallucinerande, då hela banan är reflexmarkerad. På vissa sträckor och partier med hällmarker kommer det även att finnas röda flaggor med reflexer nedstuckna i marken. En GPS-app på mobilen typ Topo GPS kommer att vara obligatorisk av säkerhetsskäl. Uppdaterade kartor skickas ut med PM.

Kolla in hela banan live via ”flygning” i Fatmap så får du ett någorlunda hum om banan (klicka på ikonen med flygplanet).

Distanser och maxtider
Årets upplaga bjuder på tre distanser och oavsett vilken du väljer utifrån dina förutsättningar och förberedelser kommer det att bli en utmaning. Välj realistisk med omsorg. Har du aldrig sprungit Marviksdrömmen tidigare rekommenderas en genomläsning av MD fat ass 2020 och en reflektion över varvtiderna på denna bana.
30 miles⎪1800 hm (27 platser) utgör två varv av Marviksdrömmen.
50 miles⎪3000 hm (27 platser) utgör tre varv av Marviksdrömmen + ett avslutande varv på den kortare södra loopen. Deltagare på 30 och 50 miles startar samtidigt på lördag morgon (09:00) den 11 september och börjar – efter en kilometers rundtur (för att dra ut startfältet) – med den norra loopen. Maxtid 23 timmar.
100 miles⎪5500 hm (21 platser) startar i Järna på fredag kväll (20:00) den 10 september och avnjuter 42 km vacker stiglöpning längs Sörmlandsleden till tävlingscentret i Krampan. Därefter ger de sig ut på fem varv av Marviksdrömmen och startar med den norra loopen för att avsluta med den (mentalt) aningen lättare södra loopen. Deltagarna transporteras med buss från Krampan till starten i Järna. Maxtid 36 timmar.

Deltagarantal
100 miles (21), 50 miles (27) och 30 miles (27), vilket gör totalt 74 deltagare (några platser i reserv). Antalet är satt utifrån tillgång på parkeringsplatser och för att minimera slitage på vissa delar av banan inom naturreservaten samt utifrån önskat familjärt format för arrangemanget.

Tidtagning
Rullar igång vid start för respektive distans, men om det blir digital eller manuell tidtagning är ännu inte bestämt, men det lutar åt fysiska kontroller på lämpliga hörn och höjder längs banan, som checkas av med gammal hederlig orienteringsstämpel och kort. Resultatlistan från MDGF kommer att skickas till DUV Ultra Marathon Statistics där tävlingen redan är registrerad. Marviksdrömmen Grande Finale är inte registrerat för ITRA-poäng.

Priser
Det största priset är förstås upplevelsen varför allt krut och fokus kommer att läggas på att göra upplevelsen så minnesvärd som möjligt för deltagarna från arrangörens håll. Men givetvis kommer var och en få med sig ett stycke fysiskt minne av endera slaget med sig hem. Druiderna i Putbergen arbetar målmedvetet med framställning av magiska objekt. Medaljonger med stoiska budskap till samtliga deltagare som kommer till start och något alldeles extra till första dam och man på respektive distans. Och förstås ett minne att rama in.

Startlista
Startlistan hittar du här>>

Tävlings-PM med kartor och GPX-filer
Detaljerat PM med all nödvändig information, mandatory list, race-specifika kartor och GPX-filer förmedlas i god tid till deltagarna. En sluten FB-grupp för deltagarna kommer att skapas där var och en kan lufta allt som rör MDGF, inte minst förberedelser, utrustning och pepp.

För de senfärdiga och trånsjuka…
…kan den rikt illustrerade storyn om när gud besökte Marvikarna varmt rekommenderas!

Välkommen till något alldeles extra och tillika oförglömligt!